

## Program fifth Airneth Annual Conference: 'Consolidation and new business models in the air transport industry'

## 14 April 2011, Crowne Plaza Promenade Hotel, The Hague The Netherlands

8.30	Registration with coffee and tea
<b>Opening</b> 9.00	Welcome address by the Director of Airneth Guillaume Burghouwt, Airneth (10 min.)
Plenary session I	The trend towards consolidation Session chair: Jan Veldhuis, program manager Airneth
9.10	Airline consolidation: the airline experience Perry Cantarutti, Delta Airlines (25 min.)
9.35	Responding to Crisis -The Changing Structure of the Airline Industry Rigas Doganis, Rigas Doganis and Associates (30 min.)
10.05	The state of European airline competition in the era of consolidation Nigel Dennis, University of Westminster (30 min.)
10.35	Questions & Answers (10 min.)
10.45	Coffee Break
Plenary session II	The impacts of consolidation Session chair: Guillaume Burghouwt, director Airneth
11.15	Consolidation in the European and US airline industry: developments and implications Jan Veldhuis, Airneth (25 min.)
11.40	Consolidation and de-hubbing patterns Renato Redondi, University of Brescia - ICCSAI (25 min.)
12.05	Questions & Answers (10 min.)

12.15	Lunch
Plenary session III	The limits of traditional business models Session chair: Louise Congdon, managing partner York Aviation
13.45	Legacy Carrier Strategies - Opportunities and Threats to Survival and Revival Christoph Brützel, Aviation Department, International University of Applied Economics, Bad Honnef (25 min.)
14.10	Changing LCC business models in the US and EU Jaap de Wit, University of Amsterdam/ KiM (25 min.)
14.35	Questions & Answers (10 min.)
14.45	Coffee break
Plenary session IV	New airline business models Session chair: Louise Congdon, managing partner York Aviation
15.15	European LCCs going hybrid - an empirical survey Richard Klophaus, Worms University of Applied Sciences (20 min.)
15.35	Assessing the long haul 'low cost' business model Peter Morris, Ascend Worldwide(20 min.)
15.55	The Evolution of the Low Cost Carrier Business Model – Connections, Hubbing and Interlining Wolfgang Grimme, German Aerospace Center (DLR) (20 min.)
16.15	Questions & Answers (10 min.)
Plenary session V	Panel & closing
16.25	Interactive panel discussion -Christoph Brützel, Bad Honnef -Peter Morris, Ascend Worldwide - Louise Congdon, York Aviation - Daniel dos Reis Miranda, Schiphol Group - Pieter Cornelisse, KLM
17.00	Questions & Answers
17.10	Closing
17.15	Drinks