Themasessie luchtvaarteconomie en Schiphol

12.03.2014

De Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (CROS) nodigt u uit voor een themasessie over luchtvaarteconomie en Schiphol die plaatsvindt op woensdagmiddag 12 maart a.s. van 14.00 – 16.30 uur in filmmuseum EYE in Amsterdam. Aansluitend vindt er een borrel plaats. De bijeenkomst is voor leden en geïnteresseerden. 

Twee sprekers, Jan Veldhuis (onderzoeker, SEO Economisch Onderzoek) en Hans Heerkens (luchtvaarteconoom, Universiteit Twente), zullen inzicht geven in de werking van de luchtvaarteconomie en de huidige economische ontwikkelingen in de luchtvaart. Een paneldiscussie biedt vervolgens de mogelijkheid om met de sprekers in discussie te gaan. Voor het panel zullen tevens aanschuiven Maurits Schaafsma, senior planoloog bij de Schiphol Group, en Pieter Cornelisse, vice-president mainport strategy bij Air France-KLM. 

Tijdens de themasessie zal een breed scala aan onderwerpen aan de orde komen, zoals de organisatie van de Europese luchtvaart, het hub-en-spoke systeem en de toekomst daarvan, opkomst van nieuwe hubs in het Midden-Oosten, de ontwikkeling van luchtvaart in Azië en de kansen en bedreigingen voor de Metropoolregio Schiphol.

Het doel van de themasessies van de CROS is het opfrissen van de kennis van leden en geïnteresseerden over Schiphol en luchtvaart.

Aanmelden voor de themasessie kan via evazweedijk(at)overlegschiphol.nl.

Het adres van Eye is:
IJpromenade 1 
1031 KT Amsterdam

let op: kies bij GPS-navigatie voor Tolhuisweg nr 5, op veel navigatiesystemen is de IJpromenade niet goed te vinden. Er is betaald parkeren bij EYE. 
Vanaf het centraal station is EYE makkelijk te bereiken met het gratis pontje.


Category: past activities