Nieuwe staatssteunregels voor de luchtvaart

16.06.2014

In februari heeft de Europese Commissie nieuwe staatssteunregels voor de luchtvaart aangenomen. De bestaande regelgeving uit 1994 en 2005 sloot niet meer goed aan bij de sterke groei van de low cost carriers en de ontwikkeling van regionale luchthavens. De nieuwe regels bevorderen het juiste gebruik van publieke middelen en gaan tegelijkertijd oneerlijke concurrentie tegen, in het bijzonder door overcapaciteit en de duplicatie van onrendabele luchthavens te voorkomen.

Volgens JoaquĆ­n Almunia, Vice-President van de Commissie en belast met mededingingsbeleid, zorgen de nieuwe richtlijnen voor eerlijkere concurrentie voor alle spelers, van netwerkmaatschappijen tot low cost carriers en van regionale luchthavens tot grote hubs. Het gevolg van de nieuwe regelgeving kan echter wel zijn dat bepaalde luchthavens en lijndiensten in de toekomst zullen verdwijnen.

Inzicht in de (consequenties van de) nieuwe staatssteunregels voor de luchtvaart is van groot belang voor zowel regionale overheden, regionale luchthavens als luchtvaartmaatschappijen. Daarom organiseert Airneth op maandag 16 juni (14:15-17:15u) een seminar over de nieuwe staatssteunregels. Gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland gaan in op:

  • de modernisering van de staatssteunregels in de EU;
  • de belangrijkste veranderingen in de regelgeving voor de luchtvaart;
  • de wijze waarop er in binnen- en buitenland met staatssteun wordt omgegaan;
  • de mogelijke consequenties van de nieuwe staatssteunregels voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen.


Hieronder kunt u het volledige programma downloaden.

Datum en tijd
Maandag 16 juni, 14:15-17:15u. Na afloop vindt er een borrel plaats.

Locatie
Congreszaal Quest, Supernova, Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Doelgroep
Het seminar is bedoeld voor: regionale en nationale overheden (Rijk, provincies en gemeenten), sectorpartijen (luchthavens en luchtvaartmaatschappijen), de regionale Rekenkamers en overige partijen met interesse in het staatssteundossier.

Voertaal
Nederlands

Registratie
U kunt zich voor dit seminar registreren door een e-mail te sturen naar info(at)airneth.com met daarin uw naam, e-mailadres en beroep. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van het seminar. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, daarom raden wij u aan om u zo snel mogelijk te registreren.


Category: past activities