CROS themabijeenkomst 'Leven met geluid'

10.09.2014

CROS nodigt u graag uit voor de themabijeenkomst Leven met geluid. Tijdens deze bijeenkomst worden thema’s behandeld als beleving van vliegtuiggeluid, omgaan met geluid, hinderbeperking versus hinderbeleving en het belang van communicatie en informatievoorziening. De themabijeenkomst vindt plaats op woensdag 10 september a.s. in het Auditorium (Transpolis-gebouw) te Hoofddorp. De inloop is vanaf 13:30 uur en de bijeenkomst begint om 14:00 uur.

Programma Leven met geluid
Na de opening door dagvoorzitter Joop Krul, adviseur bij SEO en oud-directeur van Schiphol, komen drie sprekers aan het woord:

  1. Kim White, promovendus bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar promotieonderzoek richt zich specifiek op hinderbeleving door vliegtuiggeluid.
  2. Bart de Jong, gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht. Zijn promotieonderzoek richtte zich op de eindigheid van hinderbeperkende maatregelen en de vereiste verschuiving van de focus naar communicatie en informatievoorziening.
  3. Bas Haring, een zelfbenoemde ‘volksfilosoof’ en onder meer bekend van de Bètacanon. Bas Haring zal reflecteren op bovengenoemde onderwerpen en een breder maatschappelijk perspectief schetsen.


Na een pauze zullen we met elkaar in discussie gaan aan de hand van stellingen. Na afloop van de bijeenkomt, rond 16:30 uur, is er gelegenheid voor een borrel.

U kunt zich uiterlijk 3 september aanmelden bij cros(at)overlegschiphol.nl.


Category: past activities